O tvrtki

Tvrtka Aspiria osnovana je 2002. godine, a organizacijskim razvojem započela se usmjereno baviti od 2009. godine. Kako je u to vrijeme u Hrvatskoj tek nekolicina tvrtki bilo spremno za ovu vrstu razvoja (većinom se tada razvoj svodio na “soft skills” treninge), Aspiria je svoje usluge usmjerila na multinacionalne korporacije u Europi i regiji. Neki od prvih klijenata tako su bili razvojno-istraživački centar Philip Morrisa International, tehnološko-konzultantski div Accenture, Delta Maxi Grupa koja je ubrzo postala dio globalne grupacije Delhaize, regionalna tvornica staklene ambalaže Vetropack (dio švicarskog Vetropack Holdinga), Vipnet kao domaća članica Mobilkom koncerna, te uskoro Basler osiguranje, također dio švicarske grupacije Baloise.

danielaivanS vremenom tržište je sazrijevalo, posebice ubrzano recesijom koja je u prvi plan nametnula pitanja adekvatnosti, kompetentnosti i motiviranosti zaposlenika, kao i znanja i vještina uprava i menadžmenta u izgradnji konkuretnih organizacija.

Odlučni u namjeri da Aspiria bude prepoznata kao regionalni lider u području organizacijskog razvoja, njeni se djelatnici neprestano školuju kod vodećih svjetskih stručnjaka i znanstvenika u ovoj domeni.

Temeljna inspiracija: Atenska škola

Prije 2.380 godina, Platon je utemeljio školu koja će postati izvor iz kojeg je potekao razvoj cijele Zapadne civilizacije. Svoju je školu nazvao “Akademija”.

Platon je Akademiju izgradio na ideji koja je bila daleko ispred njegovog vremena, na uvjerenju kako svaka osoba ima potencijal za majstorstvo i veličinu. Potencijal koji se rađa iz znanja i samospoznaje. Škola je bila zatvorenog tipa, što znači da je imala kontinuitet rada sa stalnim sudionicima koji su između sebe s vremenom gradili dugoročne i kvalitetne odnose, dijeleći se nesputano i učeći o sebi. Iako je postojala i poštivala se razlika između mlađih i starijih članova, nije bilo čvrste granice između učenika i učitelja. Akademija je objedinjavala različite teme u svojem kurikulumu, od čega se svaka prenosila metodom koju je Platonu predao njegov učitelj Sokrat. Platon i njegovi suradnici postavljali su pred sebe probleme o kojima bi diskutirali i rješavali ih. Dijalogom su gradili znanje i vlastiti karakter, dolazeći tako do spoznaja i istina većih od stavova bilo čijeg ega. Platon je ponekad držao predavanje, no preferirala se i najčešće prakticirala dijalektika. Kurikulum je bio integralan, objedinjujući u sebi fiziku i metafiziku, ontologiju i epistemologiju. Ovaj revolucionaran pristup, osmišljen kako bi potaknuo preispitivanje i samostalno razmišljanje, poseban je naglasak stavljao na uključivanje i razvijanje više različitih dimenzija pojedinca.

atenaPlatonova Akademija postala je inspiracija i svjetionik ljudskog razvoja kroz vjekove. Njegovu tradiciju nastavili su drugi, počevši s Platonovim učenikom Aristotelom čija se škola zvala Licej. Čak je i Einstein bio nadahnut Platonovim pristupom razvoju te je osnovao svoju školu – Olimpija Akademiju koju su činili on i njegova skupina švicarskih prijatelja. Olimpija je također imala integralni pristup, objedinjujući u dijalogu teme od filozofije do fizike. Sam Einstein više je puta izjavio kako je Olimpija Akademija imala značajan utjecaj na njegov intelektualni razvoj i znanstvenu karijeru.

Aristotelova tradicija u korijenu je inspiracije razvojne djelatnosti Aspirie. Svoje škole, treninge, coaching i mentorstvo, savjetovanje i organizacijske intervencije temeljimo na svim opisanim načelima: integralnosti kurikuluma, dijaloškom i iskustvenom radu te ravnopravnosti sudionika uz međusobno poštovanje.

Oglasi